Prof. Dr. Kavuncu: Herkesin sosyal hizmet uzmanı olacak

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, her bireyin aile hekiminin olduğu gibi artık sosyal hizmet uzmanı olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Kavuncu, ülkenin son dönemlerde gelişmesi ile birlikte çağdaş bir ülke standartlarına gelebilmek için düzenlemeler yaptığını belirtti. Vural Kavuncu, "Önceden de var olan ancak işlevleri olmayan bazı kurumlarımız artık günlük hayatımızda rutine girmiş durumda. Bu anlamda sosyal hizmetlerden bir takım ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ve özellikle çocuklar ve engellilere çok önem veriyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız var." dedi.

Kavuncu, "Yakın bir zaman içerisinde her vatandaşımızın bir sosyal hizmet uzmanı olacak yani Aile hekimi gibi. Şuanda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri bir ivmelenme içerisinde. İyi bir sayıda hizmet verdiğini öğrendim. Bir takım sosyal yardım planlamaları açısından uzmanlar nezaretinde görüşmeler yapılarak tespitlerde bulunuyorlar. Şuan Kütahya'da 10 koruyucu ailemiz var. Her türlü hizmetlerin kolay bir şekilde ulaşılması ve beraberinde tüm özel sektörün engelli vatandaşlarımız için erişim olanaklarına sahip olması gerekiyor. Yasal düzenlemelerimiz hazır. Gelişmiş ülke olmanın gereği her vatandaşımızın sorunlarını taleplerini karşılayacağız. Bu bir süreç. Bu sürecin bazı zorlukları var. Daha önceden bu planlamalar yeterli düzeyde yapılamadığı için uzman eleman konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Bu sürecin de işlemleri kademe kademe gelişecek." şeklinde konuştu

SOSYAL HİZMETLER GELECEĞİN MESLEK GRUPLARI

Prof. Dr. Kavuncu, yeni nesil grupları için sosyal hizmet uzmanı, psikolog, çocuk gelişim uzmanı gibi mesleklerin geleceğin gözde meslek grupları arasında yer alacağını ifade etti. Kavuncu, "Sosyal hizmet uzmanı, psikolog, yeterli sayıda çocuk gelişim uzmanı gibi mesleklerimiz şuanda mevcut değil. Gençlerimize de buradan mesaj vermek isterim ki Türkiye'nin geleceğinde bu meslekler aranılan meslekler olacak. Bizim hedefimiz bu sosyalleşmeyi tüm katmanlara yaymak. Bu imkanları herkese yaymak istiyoruz. Takvimi net olarak belirlememiz mümkün değil, ancak herkesin bu tür ihtiyaçlara başvurabileceği bir sosyal hizmet uzmanının olması. Diğer bir yandan da sahada birebir sosyal hizmet uzmanlarının gözetimi ile olası risk gruplarını belirlemek." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber